A ZENEAKADÉMIA MEGHIRDETTE A IV. NEMZETKÖZI MARTON ÉVA ÉNEKVERSENYT

A 2020. szeptember 6-13. között rendezendő, 70.000 Euró összdíjazású megmérettetésre március 16-ig lehet jelentkezni videofelvételek beküldésével.

 

A Zeneakadémia negyedik alkalommal meghirdetett nagyszabású nemzetközi versenye ezúttal is négy fordulós lesz. Az előválogatóra legkésőbb 2020. március 16-ig jelentkezhetnek a verseny honlapján a 18-32 éves hölgyek illetve 18-35 éves urak. A jelentkezési anyag részeként feltöltendő egy barokk és egy más korszakból származó szabadon választott ária. A Marton Éva vezette előzsűri döntéséről 2020. április 17-ig küld tájékoztatást a verseny titkársága.

Az őszi élő fordulókba továbbjutó versenyzők – a 200€ jelentkezési díjat csak nekik kell megfizetniük – egy Liszt-dal és hét ária előadásával mérettetik meg magukat. A 2020. szeptember 6-13. között a nagy-közönség előtt zajló fordulók és a döntő helyszíne a Zeneakadémia lesz, s a versenyt az élő internetes közvetítésnek köszönhetően Magyarország és a világ minden pontjáról követhetik majd az érdeklődők. A döntőben és gálán a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara működik közre Kocsár Balázs vezényletével. A 70.000€ összértékű díjak mellett számos különdíjat – köztük koncertfelkéréseket és ösztöndíjakat – vehetnek át a legkiválóbbnak bizonyuló versenyzők.

 

A magyar kormány által biztosított támogatásból megrendezendő verseny Marton Éva vezette zsűrijébe az operavilág olyan magyar és nemzetközi kiválóságai kaptak meghívást, mint Miguel Lerín, az európai operaélet egyik legbefolyásosabb menedzsere, Anatoli Goussev, a La Scuola Musicale in Foro Buonaparte di Milano professzora, Peter Mario Katona, a Royal Opera House Covent Garden casting directora, illetve Meláth Andrea, a Zeneakadémia Ének Tanszékének vezetője és Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

A részletes versenykiírás, a jelentkezéshez szükséges tudnivalók, és az online jelentkezési felület a verseny honlapján, a martoncompetition.hu oldalon találhatók meg.